Crepi

Het woord crepi zegt misschien niet altijd direct iedereen iets. Wanneer wordt gezegd dat dit de gevelafwerking is die wordt toegepast om te zorgen voor bescherming, dan is het voor de meesten echter wel duidelijk waar het om gaat. Omdat dit voor heel veel woningen en panden veel goeds kan doen, is het van belang om hier meer over te weten te komen. Dat doe je door de volgende zaken in ieder geval op een rij te zetten. Zo weet je precies wat je mag verwachten en wat je hier voor voordeel uit kunt halen. Dit is natuurlijk waar het om draait.

In alle gevallen te gebruiken

Wat in ieder geval belangrijk is om te weten als het over crepi gaat, is dat het in alle gevallen te gebruiken is. Het is vaak zo dat het bij nieuwbouw wordt gebruikt. Dit is echter niet de enige manier van gebruiken. Ook bij renovaties kan het heel veel goeds doen. Je zorgt er dan voor dat de woning goed beschermd is tegen vocht. Daarnaast is het een fijne methode om te zorgen voor wat meer isolatie. Daardoor is het dus ook nog eens een belangrijke zaak in de strijd voor meer duurzaamheid. Alle reden om dit uit te zoeken.

Meerdere manieren van aanbrengen

Crepi is er in meerdere vormen. In de eerste plaats is er het verschil tussen de variant met isolatie en de variant zonder isolatie. Het is belangrijk om goed vooraf te bepalen welke meer waarde heeft. Het is namelijk wel belangrijk om direct de juiste variant aan te brengen om zo te zorgen dat er optimaal van geprofiteerd kan worden. Alle reden om hier dan dus ook voor te zorgen. Dit kan wel een verschil in de prijs teweegbrengen. Houd hier dan dus wel ook voldoende rekening mee bij het maken van de plannen.

De prijs van crepi

Wat is nu eigenlijk de prijs van crepi? Of beter gezegd, wat kost het om dit allemaal aan te brengen? Dit kan wel flink variëren. Zoals gezegd speelt de keuze of het met of zonder isolatie wordt gedaan daarin een rol. Ook is het zo dat er een verschil zit in de prijzen voor de arbeid die door de verschillende specialisten worden gerekend. Daarom is het altijd slim om eerst even meerdere offertes aan te vragen en daaruit een keuze te maken. De prijzen kunnen variëren van 40 euro tot wel 80 euro oer vierkante meter. Dat is dus wel flink groot.

Mineralen of siliconen?

Een vraag die altijd gesteld moet worden als het om crepi gaat, is of je voor minerale of siliconenvorm gaat. Het verschil tussen deze twee is natuurlijk in de eerste plaats de stof waarop het gebaseerd is. Daarnaast kan er ook een redelijk groot verschil zitten in de dikte van de laag die wordt aangebracht. Dit kan vooral een verschil maken als gekeken wordt naar de omstandigheden die gelden op de plek waar het pand staat. Is er bijvoorbeeld meer hinder van vocht op deze plek? Dan kan dat de keuze beïnvloeden.